Uw partner inzake functiewaardering, verloningsbeleid en talent management

Refresco

Verloningsbeleid

Refresco is Europa’s grootste producent van frisdranken en vruchtensappen. De Belgische vestiging in Ninove produceert en verpakt frisdranken voor diverse klanten, in formaten gaande van 33cl tot 2 liter, en stelt 175 mensen tewerk.

Refresco kwam met de vraag om de verloning van arbeiders te herbekijken.

Voornaamste doelstellingen? Billijk en marktconform betalen binnen budgettaire mogelijkheden, het nemen van verantwoordelijkheid en flexibiliteit  stimuleren en talent kunnen aanhouden en/of aantrekken.  Op een interactieve manier werd een verloningsgebouw uitgewerkt dat coherent is met de functieclassificatie en bovendien mogelijkheden biedt om competenties en prestaties correct te belonen.

De samenwerking met Optimor is zeer professioneel verlopen waarbij wij deskundig advies hebben gekregen en we samen tot vernieuwende inzichten zijn gekomen door hun durf om out-of-the-box te denken.  Door de doordachte, to the point voorbereidingen van de workshops spaar je als klant heel wat tijd uit en bovendien biedt de  didactische onderbouw het nodige vertrouwen.

Door samen met Optimor ons verloningbeleid uit te werken merken we dat we het vertrouwen hebben gekregen van onze medewerkers en merken ook zij dat we de problematiek op een duurzame, transparante manier hebben aangepakt. Zij zullen op termijn zien dat dit voor hen ook een meerwaarde brengt naar doorgroeimogelijkheden, opleidingen, flexibiliteit, ed.

Dominique Delodder, HR Advisor